Waarom EPP onmisbaar is voor onze warmtepompen

22/4/2024

We krijgen regelmatig de vraag waarom we gekozen hebben voor het gebruik van EPP in onze warmtepompen. We hebben hier veel aandacht en tests aan besteed en vertellen er graag wat meer over:

 

Hoe verhoogt EPP de efficiëntie?

Bij het ontwerp van onze Blackbird en Sparrow hebben we bewust gekozen voor EPP vanwege de superieure isolatie-eigenschappen. Dit materiaal speelt een cruciale rol in het minimaliseren van warmteverlies. Het resultaat? Onze warmtepompen werken efficiënter, verbruiken minder energie, en leveren dus aanzienlijke besparingen op in de energierekening.

De duurzaamheid en levensduur van EPP

EPP is niet alleen lichtgewicht en flexibel, maar ook ongelooflijk duurzaam. EPP kan worden gemalen en vervolgens opnieuw worden gevormd. Omdat EPP helpt bij het absorberen van schokken en het verminderen van slijtage verlengt dit levensduur van onze warmtepompen.

Bovendien zorgt EPP voor een duurzamere en efficiëntere productie vergeleken met andere warmtepompen die vaak gemaakt zijn van metalen. De buiteneenheid bestaat namelijk uit slechts twee of drie componenten die optimaal zijn ontworpen voor een snelle en eenvoudige assemblage. Hierdoor is de productie niet alleen snel, maar ook uiterst efficiënt, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product.

 

EPP's rol in geluidsreductie

Een bekend nadeel van warmtepompen kan het geluid zijn dat ze produceren. EPP biedt voor ons een oplossing; het is een uitstekend geluiddempend materiaal. Door EPP te integreren in de behuizing van onze warmtepompen, zijn de geluidsniveaus significant verlaagd en kunnen we onze Blackbird en Sparrow met recht fluisterstil noemen.

 

Installatiegemak dankzij EPP

Doordat EPP een lichtmateriaal is, is het makkelijker te hanteren en te installeren. Minder zware hijsapparatuur is nodig wat de complexiteit en het risico op de werkplek verminderd. Daarnaast kunnen onze warmtepompen hierdoor op locaties worden geïnstalleerd met een draagkracht van 80kg en is er een lage belasting op de dakconstructie.

 

Weerstand tegen invloeden van buitenaf

EPP staat bekend om zijn uitstekende chemische resistentie, waaronder een goede weerstand tegen zoutzee lucht. Dit maakt EPP bijzonder geschikt voor toepassingen in kustgebiedenwaar materialen vaak worden blootgesteld aan zoute lucht, wat corrosie kan veroorzaken. Om deze reden wordt EPP vaak gebruikt in de maritieme sector, automotive toepassingen, bouwmaterialen en verpakkingen die bestand moeten zijn tegen uitdagende omstandigheden.

We hebben vastgesteld dat EPP niet aantrekkelijk is voor vogels om te pikken of nesten te bouwen. Hoewel langdurige blootstelling aan direct zonlicht de buitenste laag van EPP kan aantasten, heeft dit geen invloed op onze warmtepompen dankzij de substantiële dikte van het gebruikte materiaal in onze Blackbird en Sparrow.

 

Conclusie: de waarde van EPP in duurzame warmtepomp technologie

Door te kiezen voor EPP, benadrukken we onze toewijding aan duurzaamheid, efficiëntie en innovatie in de ontwikkeling van onze warmtepompen.

Met de Blackbird en Sparrow zetten we een nieuwe standaard in de industrie, waarbij we de voordelen van EPP ten volle benutten om onze klanten te voorzien van hoogwaardige, duurzame en fluisterstille warmtepompen.

Ik ben geïnteresseerd!

Vul uw naam en e-mail in en ontvang gedetailleerde informatie over de Blackbird warmtepomp. Ontdek hoe u duurzaamheid combineert met besparing en maak de slimme keuze voor uw toekomst met de Blackbird.

Bedankt voor uw interesse over enkele minuten zal u een mail van ons ontvangen.
Oeps, er is iets misgegaan, probeer het nogmaals.

Misschien ook interessant voor u