Haal het beste uit uw Blackbird Warmtepomp deze winter!

4/12/2023

De eerste sneeuw is gevallen en de temperaturen schieten onder het vriespunt: de koude maanden zijn hier! Om uw huis warm en comfortabel te houden, is een betrouwbare oplossing essentieel. De Blackbird warmtepomp van Weheat biedt juist in deze ijzige omstandigheden uitkomst. Ontdek waarom de Blackbird ook in de winter excelleert en lees de tips over hoe u uw thermostaatinstellingen kunt optimaliseren voor maximaal comfort en efficiëntie.

 

Optimaal gebruik van de Blackbird in de winter

Een warmtepomp reageert anders op de instellingen op uw thermostaat dan een CV-ketel, een warmtepomp zal langer nodig hebben om de gewenste temperatuur te bereiken dan u van een CV-ketel gewend bent. Warmtepompen werken namelijk door warmte-energie uit de omgeving (zoals de lucht, grond of water) te halen en deze naar een hoger temperatuurniveau te brengen. Dit proces is complexer en geleidelijker dan het eenvoudige verbrandingsproces van een CV-ketel. Daarnaast zijn warmtepompen ontworpen voor efficiëntie en het handhaven van een stabiele temperatuur over langere perioden. Snelle temperatuurveranderingen kunnen de efficiëntie verminderen en zijn meestal niet nodig voor de manier waarop warmtepompen worden gebruikt.

Hier zijn enkele tips voor efficiënt gebruik, vooral tijdens deze koudere maanden:

  • Constante temperatuurStel uw thermostaat in op een constante, comfortabele temperatuur en vermijd frequente aanpassingen. Constante temperaturen helpen de warmtepomp efficiënt te werken en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.
  • Nachttemperatuur: Vermijd het drastisch verlagen van de temperatuur ’s nachts zoals u misschien gewend bent bij een CV-ketel. Kleine aanpassingen zijn prima (bijvoorbeeld een verschil van 2°C), maar grote schommelingen kunnen de efficiëntie verminderen.
  • Zoneregeling: Overweeg zoneregeling voor het afzonderlijk verwarmen van verschillende delen van uw huis. Dit is vooral handig in grotere huizen of minder gebruikte ruimtes.

Waarom de Blackbird uitblinkt in de winter 

De Blackbird warmtepomp beschikt over verschillende kenmerken die hem uitermate geschikt maken voor de wintermaanden. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Krachtige prestaties tot 8 kW: De Blackbird levert zelfs bij -10°C een constante capaciteit van 8 kW. Dit zorgt ervoor dat uw huis aangenaam warm blijft, ongeacht de kou buiten. Dit is een uitzonderlijke prestatie, aangezien de efficiëntie van veel warmtepompen behoorlijk afneemt bij dergelijke lage temperaturen.
  • Propaan (R290): Het koudemiddel R290 dat in de Blackbird gebruikt wordt is milieuvriendelijk en energie-efficiënt. Het vermogen van R290 om hoge temperaturen te leveren is essentieel voor het behoud van bestaande verwarmingssystemen, zonder de noodzaak voor extra elektrische elementen voor warm tapwater.
  • Hoge temperaturen bereiken: De Blackbird kan, in tegenstelling tot vele andere warmtepompen, het water tot 70°C verwarmen waardoor uw huis snel en efficiënt opgewarmd kan worden. Deze hoge temperaturen maken het systeem effectief voor verwarming en warmwatervoorziening, zelfs in de koudere maanden. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de overgang naar verwarming met een warmtepomp moeiteloos kan plaatsvinden, vanwege de compatibiliteit met bestaande radiatoren en verwarmingssystemen.

De Blackbird warmtepomp van Weheat is een uiterst betrouwbare keuze voor de winter. Dankzij geavanceerde technologie levert deze warmtepomp zelfs in de koudste maanden uitstekende prestaties. Door uw thermostaat slim in te stellen, geniet u van comfortabele en efficiënte verwarming.

Wilt u meer weten over de Blackbird? Vraag dan via onderstaand formulier de brochure aan!

Ik ben geïnteresseerd!

Vul uw naam en e-mail in en ontvang gedetailleerde informatie over de Blackbird warmtepomp. Ontdek hoe u duurzaamheid combineert met besparing en maak de slimme keuze voor uw toekomst met de Blackbird.

Bedankt voor uw interesse over enkele minuten zal u een mail van ons ontvangen.
Oeps, er is iets misgegaan, probeer het nogmaals.

Misschien ook interessant voor u