Hybride vs All-Electric

5/12/2023

Bij Weheat begrijpen we dat de keuze voor een warmtepompsysteem een belangrijke stap is in het verduurzamen van uw woning. Of u nu kiest voor een all-electric of een hybridesysteem, elke optie heeft zijn unieke voordelen die passen bij verschillende situaties en behoeften. In deze blog geven we meer toelichting over de verschillen tussen de opties.

 

All-Electric Warmtepomp:

De Blackbird warmtepomp van Weheat, een volledig elektrische oplossing, is ideaal voor goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen. Deze warmtepomp, die de warmte uit de lucht haalt, vervangt de traditionele gasgestookte CV-ketel voor zowel ruimteverwarming als warmtapwater. In een all-electric installatie omvat het systeem een Blackbird buitenunit en een binnenunit, aangevuld met een boilervat (200-300 liter) voorwarm tapwater.

 

Hybride Warmtepomp:

De Blackbird biedt ook een hybride oplossing, ideaal als u nog niet volledig van gas af wilt. Deze warmtepomp werkt samen met uw bestaande CV-ketel, waardoor u tot 70% op gas kunt besparen voor verwarming en sanitair warm water. Een hybride installatie bestaat uit een buitenunit en een binnenunit, met de mogelijkheid om een buffervat toe te voegen, terwijl de CV-ketel behouden blijft.

 

All-Electric Ready:

De Blackbird is'all-electric ready', wat betekent dat u kunt starten met een hybride systeem en later eenvoudig kunt overstappen naar een volledig elektrisch systeem. Dit flexibele concept past zich aan uw toekomstige behoeften aan. De overstap naar een volledig elektrisch systeem vereist enkel een software-update van de buitenunit, het plaatsen van een boilervat en het aanpassen van de leidingen.

 

Weheat staat voor innovatie, duurzaamheid en klantgerichte oplossingen. De keuze tussen een hybride en een all-electric warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de isolatie van uw woning, uw budget, en uw duurzaamheids doelen. All-Electric Ready biedt een flexibele tussenoplossing voor diegenen die geleidelijk willen overstappen naar een volledig elektrisch systeem.

Bent u klaar om samen met ons de stap te zetten naar een duurzamere wereld? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Ik ben geïnteresseerd!

Vul uw naam en e-mail in en ontvang gedetailleerde informatie over de Blackbird warmtepomp. Ontdek hoe u duurzaamheid combineert met besparing en maak de slimme keuze voor uw toekomst met de Blackbird.

Bedankt voor uw interesse over enkele minuten zal u een mail van ons ontvangen.
Oeps, er is iets misgegaan, probeer het nogmaals.

Misschien ook interessant voor u