Is een warmtepomp nog een goede investering na het nieuwe coalitieakkoord?

24/5/2024

Lees in deze blog de 5 belangrijke vragen na aanleiding van het nieuwe coalitieakkoord waarin de verplichte warmtepomp vanaf 2026 wordt geschrapt.

Q: Wat betekenen de wijzigingen in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie voor de verplichting van warmtepompen vanaf 2026 en de milieudoelen?

A: Ondanks dat de verplichting om vanaf 2026 een warmtepomp te installeren is geschrapt in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie, blijft het in veel gevallen nog steeds de beste keuze om een warmtepomp te installeren in plaats van een cv-ketel. Natuurlijk voor het milieu maar ook zeker voor uw portemonnee. Hoewel de overheid deze beslissing heeft teruggedraaid, moet Nederland op den duur toch van het gas af. Met een warmtepomp maak je een duurzame keuze, bespaar je op maandelijkse lasten en verbruik, en anticipeer je op de Europese verplichting om in 2029 over te schakelen. Dus kijk los van de overheid wat een warmtepomp u kan besparen.

 

Q: Wat gebeurt er nu met de subsidie op warmtepompen en moet ik meer gaan betalen voor de installatie van een warmtepomp?

A: De subsidie op warmtepompen blijft voorlopig bestaan, ondanks dat de nieuwe coalitie de verplichting om een warmtepomp te installeren heeft geschrapt. Dit betekent dat je nog steeds aanzienlijke bedragen kunt ontvangen (€3.375 en €3.075) bij de aanschaf van een warmtepomp. Wat de toekomst gaat brengen kunnen wij, jammer genoeg, ook niet inschatten. Maar een ding is zeker, hoe eerder je een warmtepomp koopt, hoe sneller je de investering kunt terugverdienen. De investering wordt dus niet duurder en het blijft maandelijks goedkoper dan een cv-ketel.

 

Q: Wat maakt jullie warmtepompen ook nu nog de slimste keuze op de markt?

A: Onze warmtepompen zijn de slimste keuze op de markt vanwege hun geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke functies. Zo werken onze systemen met slimme AI-software en geavanceerde thermostaten om de efficiëntie te maximaliseren en bijvoorbeeld pendelen te minimaliseren. Met 4G-connectiviteitbieden we snelle en betrouwbare communicatie voor probleemherkenning en updatesop afstand. Zowel installateurs als consumenten hebben via onze gebruiksvriendelijke app en portal duidelijk inzicht in de prestaties van de warmtepomp.

Daarnaast kunnen de warmtepompen naast verwarmen ook koelen, wat zorgt voor een stabiel en comfortabel binnenklimaat, het hele jaar door. En mocht u helemaal om willen naar volledig elektrisch is dit binnen een handomdraai gedaan met uw bestaande hybride opstelling.

Ook zijn ze ontworpen met duurzaamheid in gedachten, gebruikmakend van het milieuvriendelijke koudemiddel R290 en een recyclebare EPP-behuizing. Het systeem is bovendien zeer stil dankzij de ingebouwde geluidsdempers en de stille ventilator. Met een energie-efficiëntieklasse van A+++ bieden ze lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Deze combinatie van technologie, duurzaamheid en gebruiksgemak maakt onze warmtepompen de slimme keuze voor elke woning, nu en in de toekomst.

 

Q: Zijn jullie warmtepompen klaar voor wat gaat komen in toekomst?

A: Onze warmtepompen zijn absoluut klaar voor de toekomst en fungeren als een uitgebreid energiemanagementsysteem dat volledig met u en uw omgeving meedenkt. Dankzij de slimme technologie kunnen onze warmtepompen optimaal inspelen op factoren zoals energieprijzen, netwerkdrukte en de beschikbaarheid vanzonne-energie.

Met een continue 4G-verbinding staan we altijd in contact met al onze operationele warmtepompen in Nederland, waardoor we eenvoudig optimalisatieskunnen doorvoeren. Zo gaan zal ons systeem binnenkort naadloos samen met uw zonnepanelen en houden rekening met dynamische energietarieven. Dit betekent dat we het verwarmen van uw woning kunnen plannen zodat de warmtepomp niet hoeft te draaien tijdens piekuren, of als uw huis al warm is door de zon. Daarnaast zal de opgewekte energie van zonnepanelen voortaan efficiënt gebruikt kunnen worden in plaats van dat er betaald moet worden om het terug te leveren. Zo denken we mee met zowel de wereld als uw portemonnee.

Wij combineren innovatie en deskundigheid van de slimste koppen uit de Brainport regio Eindhoven om uw toekomstige energiebehoeften te beheren. Onze slimme oplossingen spelen in op saldering, gas- en elektriciteitsprijzen, netcongestie en dynamische tarieven. Onze warmtepompen zorgen ervoor dat uw woning altijd optimaal verwarmd of gekoeld is, terwijl ze efficiënt gebruikmaken van beschikbare energiebronnen. Het is meer dan een warmtepomp; het is een slimme, toekomstbestendige oplossing die volledig met u en uw omgeving meedenkt.

 

Q: Dus is een warmtepomp nog een goede investering?

A: Ja, een Weheat warmtepomp is nog steeds een uitstekende investering, vooral dankzij de toekomstgerichte modellen van Weheat. Deze warmtepompen fungeren als geavanceerde energiemanagementsystemen, die zich in de toekomst steeds beter kan aanpassen aan omgevingsfactoren zoals energieprijzen, netwerkdrukte en zonne-energie . Dit zorgt voor optimale kostenbesparing en efficiënt energiegebruik voor nu en zeker voor de toekomst.

Met een A+++ classificatie zijn Weheat warmtepompen uiterstenergie-efficiënt en maken ze gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddelR290 (propaan). Dit betekent niet alleen lagere energiekosten, maar ook minimale milieu-impact. Bovendien kun je met een all-electric systeem volledig van het gas af, wat tot meer dan 2000 euro per jaar kan besparen.

Dankzij beschikbare subsidies is de terugverdientijd van een warmtepompkort, wat de investering nog aantrekkelijker maakt. Met volledige controle via een smartphone-app kun je de prestaties inzien en instellingen altijd en overal aanpassen. Kortom, een warmtepomp van Weheat is een slimme, toekomstgerichte en duurzame investering die snel terugverdiend is.

Ik ben geïnteresseerd!

Vul uw naam en e-mail in en ontvang gedetailleerde informatie over de Blackbird warmtepomp. Ontdek hoe u duurzaamheid combineert met besparing en maak de slimme keuze voor uw toekomst met de Blackbird.

Bedankt voor uw interesse over enkele minuten zal u een mail van ons ontvangen.
Oeps, er is iets misgegaan, probeer het nogmaals.

Misschien ook interessant voor u