Warmtepomp subsidies

5/3/2024

De warmtepomp, zoals de Blackbird, wordt gezien als de warmtebron voor de toekomst. Warmtepompen zijn energiezuinig en werken op elektriciteit. Overheden en bedrijven erkennen de voordelen en ondersteunen de overstap naar warmtepompen met subsidies en gunstige leningen. Als Weheat helpen we je graag een stukje op weg:

 

Waar vind je subsidies?

Kijk op Verbeterjehuis.nl voor een overzicht van subsidies. Tip: informeer ook bij je gemeente voor lokale subsidies, deze zijn niet altijd meegenomen in de energiesubsidiewijzer.

 

Wat zijn de belangrijkste subsidies en leningen?

 • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE): Bedoeld voor zowel huiseigenaren als bedrijven. Deze subsidie vergoedt een deel van de kosten voor een warmtepomp, afhankelijk van het type en energielabel. De subsidie begint bij €500 voor een warmtepomp en loopt snel op voor energiezuinige modellen, zoals een subsidie van €3.375 voor de Blackbird.
     
  Binnen 24 maanden na installatie van je warmtepomp dien je de subsidie aan te vragen via mijn.rvo.nl.

  Wanneer u twee of meer isolatiemaatregelen treft, of een isolatiemaatregel combineert met hetinstalleren van een warmtepomp, komt u in aanmerking voor een verdubbeling vanhet subsidiebedrag voor uw isolatiemaatregelen.

  Neem als voorbeeld dakisolatie. Stel, u ontvangt € 525 subsidie voor het plaatsen van dakisolatie. Wanneer u naast dakisolatie ook een warmtepomp installeert,verdubbelt uw subsidie voor de dakisolatie. U ontvangt in totaal dus € 1.050 voor de dakisolatie (plus het subsidiebedrag voor de warmtepomp).

 • Lokale subsidies: Vaak kun je via de gemeente subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Provincies en waterschappen bieden soms ook subsidies. De voorwaarden en subsidiebedragen variëren. Meestal geldt: op=op. Vraag vroeg aan om je kansen te vergroten. Veel gemeenten hebben een Energieloket voor informatie.


 • Bedrijfsinitiatieven: Bedrijven ondersteunen vaak de verduurzaming van woningen van werknemers, bijvoorbeeld via groene cao's' die bijdragen aan de kosten. Steeds meer bedrijven sluiten zich hierbij aan. Ook de WKR-regeling voor een warmtepomp van de zaak wordt steeds gebruikelijker. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

De volgende bedrijven hebben gepubliceerd over een groen budget in de CAO:

- Rijksoverheid                                     €750 netto +   €750 bruto (1x per 5 jaar)

- KPN                                                         €5000,- bruto (1x per 3 jaar)

- ANWB                                                    €700 bruto (per jaar)

- Achmea                                                €2.500 netto (eenmalig)

- Teijin Aramid                                      €1.500 bruto (1x per 3 jaar)

- Cosun Beet Company                 €450 bruto (1x per 5 jaar)

- AFAS                                                       Lening van  €25.000  (10 jaar, 2,9%)

  

Naast de diverse subsidies die we hebben besproken, zijn er ook leningen voor diegenen die aanvullende financiering nodig hebben voor een warmtepomp.

 

Hoe zit het met de financiering door het Nationaal Warmtefonds?

 • Deze lening is beschikbaar voor zowel particulieren als Verenigingen van Eigenaren (VvE's), met een vaste rente gedurende de looptijd van de lening. Er geldt een 0%-rentetarief voor inkomens onder €60.000 per jaar.

Meer financiering info: Warmtefonds.nl

 

Zoals je kunt zien, zijn er tal van initiatieven om de overstap naar een warmtepomp aantrekkelijker te maken. Aarzel niet en neem contact op met onze erkende installateurs. Zij helpen je ervoor te zorgen dat je gebruik kunt maken van de beschikbare subsidies en leningen.

Wat zijn de mogelijkheden tot financiering?

 • Nationaal Warmtefonds Deze lening is beschikbaar voor zowel particulieren als Verenigingen van Eigenaren (VvE's), met een vaste rente gedurende de looptijd van de lening. Er geldt een 0%-rentetarief voor inkomens onder €60.000 per jaar.
  Meer financiering info: Warmtefonds.nl
 • Financieringsmogelijkheden op lokaal niveau: Veel gemeenten bieden specifieke financieringsopties aan voor de aanschaf van een warmtepomp. Deze mogelijkheden kunnen per gemeente verschillen.
  Bezoek www.Energiesubsidiewijzer.nl om te ontdekken welke regelingen er in jouw gemeente beschikbaar zijn. 

Ik ben geïnteresseerd!

Vul uw naam en e-mail in en ontvang gedetailleerde informatie over de Blackbird warmtepomp. Ontdek hoe u duurzaamheid combineert met besparing en maak de slimme keuze voor uw toekomst met de Blackbird.

Bedankt voor uw interesse over enkele minuten zal u een mail van ons ontvangen.
Oeps, er is iets misgegaan, probeer het nogmaals.

Misschien ook interessant voor u